Peygamber Sevgisinin Sanata Yansıması: Dürr-i Yetim

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Peygamberimize muhabbetin bir tezahürü olarak "Sanatımızda Hz. Peygamber" temalı bir sergi düzenliyor: Dürr-i Yetim…

Hz. Peygamber’i konu alan hat, minyatür, tezhip, çini ve cild eserlerinden meydana gelen sergi; akademisyen, mezun ya da halen öğrenci olan eser sahiplerinin başvurusu üzerine bir hakem heyeti tarafından seçilen eserlerden oluşuyor.

Sanat algısının değiştiği dijital dünyada, geleneğe bağlı kalarak sürdürülen ve maneviyatı yansıtan sanat eserlerinden oluşan sergi, üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. S. Hilal Arpacıoğlu ve Betül Bilgin'in kordinatörlüğünde hayata geçiriliyor.

Albaraka Kültür Sanat paydaşlığındaki Dürr-i Yetim "Sanatımızda Hz. Peygamber" sergisinin açılışı, 1 Aralık Perşembe günü 17.00’de Albaraka Sanat Galerisinde gerçekleştirilecek.

Sergiyi sanatseverler Aralık ayı sonuna kadar ziyaret edebilecek.

Etkinlik Türü : Sergi
Konum : Albaraka Sanat Galerisi / Altunizade