Bilimsel Bitki İllustrasyonu Sergi Açılışı Yapıldı

Alanında yetkin isimlerle gerçekleştirilen konferans, sergi ve konserlerle kültür ve sanat hayatımıza katkılarını sürdüren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu ay da kültür ve sanat etkinliklerine “Bilimsel Bitki İllustrasyonu”sergisi ile devam ediyor.

Bitkilerin, kök, gövde, yaprak gibi kısımlarının tek sayfa içerisinde gösterilerek, gerçek renk, doku ve boyutlarıyla suluboya tekniği kullanılarak resmedildiği Bilimsel Bitki İllustrasyonu,  botanikçilerin başvurdukları önemli kaynaklar arasında kabul ediliyor. 
Sergi, bu alanda yaptığı çalışmalarla sanat kamuoyunda tanınan usta sanatçı Hülya Korkmaz Hanımefendi ile öğrencilerinden Buket Baydemir, Zaliha Erdoğan Peçe, Merve Yavuzdemir, Nadiye Gezmiş, Hatice Baran Şişik, Esma Özden İpek, Kezban Sayar, Merve Al, Naile Akın Sevim, Meryem Çiftçi, Pınar Yılmaz, Zeynep Ekşi, Elif Şirin ve Asude Sancaktutan’ın son aylarda ortaya koydukları eserlerden oluşuyor.

Sergi açılışı, 10 Nisan Perşembe günü saat 17:00’de Rektör Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit D. Arınç ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı tarafından yapıldı.  Açılışa İstanbul’daki üniversite camiasından öğretim üyesi ve öğrenciler ile İstanbullu sanatseverler  katıldı.  

Bilimsel Bitki İllustrasyonu Sergisi, 10-23 Nisan 2014 tarihleri arasında Üniversite’nin Kandilli yerleşkesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonlarında her gün saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyaretçilere açık tutulacağı bildirildi.