Kandilli’de Konser Muhteşemdi

Geleneksel Kandilli Konserleri çerçevesinde 26 Mart Çarşamba akşamı saat 19.30’da Güzel Sanatlar Fakültemizin Konferans Salonunda muhteşem bir musikî şöleni vardı.  Dekan Prof. Subaşı’nın projesi olarak Üsküdar Belediyesi’nin desteğinde yürürlüğe konan ve Cumhurbaşkanlığı Korosu ses Sanatçısı Hulusi YÜCEBIYIK’ın sanat danışmanlığında altıncısı düzenlenen konsere alaka büyüktü.
Türk Sanat Müziğinin ünlü isimlerinden Melihat GÜLSES’in ile Nusret YILMAZ’ın seslendirdiği hicazkâr, hüzzam ve hicaz makamlarındaki muhtelif bestelerden oluşan konserin saz heyetinde Kemal CABA (Keman),  Hacer TISOĞLU (Kanun), Caner ALTINBAŞ (Ud) ve Ege YILDIZ (Tanbur) yer aldı.  Bu güzel icrayı izleyen kalabalık müziksever dinleyici kitlesi arasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümit D. ARINÇ, Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER,  Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Şadan ÖZKAYA, Üniversitelerarası Kurul Üyesi Prof.Dr. Bahattin ÇOLAKOĞLU, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev SUBAŞI,  Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ANDI, yazar İhsan KABİL, öğrenciler ve velileri Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel bestelerini Gülses ve Yılmaz’ın yorumlarıyla izlediler. Konserin başarı ile sunan ve birbirinden güzel esprilerle süsleyen Enes ERGÜR, bundan sonraki konserin Nisan ayının son çarşambasında aynı saatte “Kutlu Doğum” konulu Gazel ve Kaside’lerden oluşacağını bildirmesi ve sahnedeki sanatçılara çiçek takdimi ile son buldu. 

Konser salonundan ayrılan misafirler için aynı gün Fakülte girişinde açılmış bulunan sergideki Dürdane ÜNVER’e ait Katı’ Sanatı eserlerini izleme fırsatını yakalamış olmak bir başka ziyafet oldu.