Prof. Dr. Aslanapa'yı Andık

22.Nisan.2014 Salı günü saat 15.00’te Kandilli’deki Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yapılan “Prof. Dr. Oktay Aslanapa’yı Anma Toplantısı”nda Türk Sanatının duayen ismi merhum Aslanapa Hoca rahmet ve minnetle anıldı. 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli öğretim üyesi Prof.Dr.Ara Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Prof.Dr.Ekmeleddien İhsanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Tahsin Tahaoğlu ve FSM Vakıf Üniversitesi Enstitüler Sekreteri Çelebi Bozkurt’un konuşmacı olarak katıldığı Panel saat 15.00’te Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve oturum başkanı Prof.Dr.M.Hüsrev Subaşı’nın açılış konuşması ile başladı. 

Dekan konuşmasında  “Yeni bir üniversite olmamıza rağmen sanat ve bilim dünyamızdan her yıl  önemli bir ismi anmanın artık geleneksel hale geldiğini, önceki yıl Türk çinisinin duayen ismi Faik Kırımlı’yı, geçen yıl Hat sanatı ve eğitiminin zirve şahsiyetlerinden edebiyatçı Prof.Dr.Ali Alpaslan’ı, bu yıl ise Türk Sanatı Araştırmalarının büyük ismi Prof.Dr.Oktay Aslanapa’yı Anma Programımıza aldık. Aramızdan ayrılan fikir, bilim ve sanat adamlarımızla manevî yakınlığımızın canlı tutulması gerektiğine inanıyoruz. Bu ayrıca çağımızda kaybettiğimiz değerlerden vefanın da doğal bir gereğidir diye düşünüyoruz.” dedi.

Daha sonra sırasıyla Prof.İhsanoğlu, Prof.Altun, Yrd.Doç. Tahaoğlu ve Bozkurt Bey’ler merhum Aslanapa Hoca’yı gerek ilmî şahsiyeti ve eserleri, gerekse örnek insanî yönleriyle ele aldılar ve hoca ile ilgili anılarını, bilgi ve düşüncelerini aktardılar. 
Konuşmaların bitiminde Prof. Dr.Subaşı’nın, aileden kendisine ve Dr.Tahaoğluna intikal eden eski fotoğraflardan istifade ile hazırladığı 63 diadan oluşan bir sinevizyon sunuldu. Duygusal ortamda izlenen sinevizyon, Kandilli Yerleşkesi Bilgi İşlem sorumlusu Necmettin  Kılınç tarafından müziklendirildi.

Prof.Dr. Aydın Uğurlu, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Y.Doç.Dr.Mustafa Çelebi, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Y.Doç.Dr.Aykut Özbay,  hocanın yurtdışındaki öğrencilerinden Y.Doç.Dr. Salah Şirzad, üniversite öğretim üyeleri, Aslanapa merhumun eşi Günseli Aslanapa, kızları ve torunları  ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin hazır bulunduğu toplantı ilgi ile izlendi. 

Toplantı sonunda konuşmacılara ve merhumun eşi Günseli Aslanapa’ya üniversitemizce kahve fincan takımı hediye edildi ve günün anısına Dekanlıkça hazırlanan “Aslanapa Hoca’yı Anıyoruz” adlı kitapçık dağıtıldı. Daha sonra hocanın eserlerinden ve fotoğraflarından oluşan sergiye geçildi. Ve misafirlere ikramda bulunuldu.