Üniversitemiz Dünya Tasarım Başkenti-Helsinki 2012 Etkinliklerinde Başarıyla temsil edildi
Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Latife AKTAN ÖZEL,  Helsinki Büyükelçiliğimizce, bu kentin “2012 yılı Dünya Tasarım Başkenti” seçilmesi vesilesi ile  WORLD DESIGN CAPITAL HELSINKI-2012 etkinlikleri kapsamında 11-16 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere yapılan davet üzerine eserleri ile katılmış, ayrıca “Geleneksel Türk Sanatları” üzerine bir konferans vermiştir. Bu ziyaret sırasında gerçekleşen etkinlikler şunlar olmuştur: 

Etkinlikler 11 Nisan 2012 günü Helsinki merkezindeki Casia Culture Center Gallery’de açılan PROJECTION OF THE PAST (Geçmişin Uzanımı) Sergisi ile başlamış, bu sergide 5 eseri ile yer alan öğretim üyemiz, sergi için hazırlanan Tanıtım Kataloğunun önsözünü de kendisi hazırlamıştır. 
11 Nisan-21 Haziran 2012 arasında sanatseverlerin ilgisine açık olan serginin açılış kokteyline çok sayıda izleyici katılmıştır.

16 Nisan 2012 tarihinde saat 14:00’te, aynı merkezde “TRADITIONAL TURKISH ART FROM PAST TO THE FUTURE” (Geçmişten Geleceğe Geleneksel Türk Sanatları) başlıklı konuşmasını fakültemiz öğretim üyeleri ile yüksek lisans öğrencilerimize ait eserlerden örneklere de yer vererek İngilizce olarak sunan Dr. Özel, izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılanan konferansının bitiminde dinleyicilerin sorularını yanıtlamış, sonra da sergide bulunan kendisine ait eserler hakkında konuklarına açıklamalarda bulunmuştur. 

Yrd. Doç. Dr. Latife Aktan Özel, böylece hem sergideki eserleri, hem de yaptığı konuşma ile adı geçen etkinliklere katılan yerli ve yabancı konuklara, geleneksel Türk sanatlarının çağdaş örnekleri yanında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ni de tanıtma fırsatı bulmuş oldu.