3. Uluslararası Poster Sergisi Posterist

Her sene tasarımcıları ve ziyaretçiler tarafındn büyük ilgi gören Dr. Öğr. Üyesi Amine Refika koordinatörlüğünde grafik tasarım bölüm öğretim üyeleri tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Poster Sergisi Posterist'in konsepti yapay zeka olarak belirlenmiştir. Başvurular 5 Mart itibarıyla başlamıştır ve işler 3 Mayıs'a kadar kabul edilmektedir. Konsept detayları aşağıdaki gibidir;


Yapay Zekâ (YZ), günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelerek çeşitli alanlarda etkiler oluşturmakta ve deneyimlerimizi zenginleştirmektedir. Sanal asistanlardan kişiselleştirilmiş önerilere, sağlık uygulamalarından dil çeviri hizmetlerine kadar iş yapma, iletişim kurma ve çevremizdeki dünyayı anlama biçimimizi kökten değiştiriyor. YZ, tasarım dünyasında da büyük bir dönüşümü temsil etmektedir. Tasarımcıların yeni yeteneklere ulaşmalarına ve yaratıcılıklarını daha etkili bir şekilde ifade etmelerine olanak tanırken, aynı zamanda etik, duyarlılık ve tasarım süreçlerinin yönetimi gibi çeşitli zorlukların da sorgulatmaktadır. Bu nedenle, tasarımcılar ve yapay zekâ geliştiricileri arasındaki iş birliği ve anlayış, bu alanın başarılı bir şekilde keşfedilmesinde kritik öneme sahiptir. Teknolojik ilerlemenin bilinmeyen sularında seyrederken, geleceğe yönelik rotayı belirlemek ve günümüzü etkileyen bu yeni güce daha yakından bakmak için “Yapay Zekâ” başlığı altında her ülkeden tasarımcıları, posterleri aracılığıyla toplumsal ve bireysel bakış açılarını paylaşmaya davet ediyoruz.

Yapay zekâ gündelik hayatımızı nasıl etkiliyor ve gelecekte nasıl bir etkisi olacak? Yapay zekadan ne bekliyoruz? Sorularına yanıt aradığınız poster tasarımlarınızı bekliyoruz.

Detaylı bilgi için posterist web sitesiniz ziyaret ediniz.