Yunus Emre’nin beyitleri hüsn-i hat ile buluştu

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Yunus Emre Hat Sergisi “Bir Gönül Ele Getir”, Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı’nın da katılımıyla 17 Şubat'ta Kandilli Yerleşkesi’nde açıldı. Sergide Yunus Emre Divanı’ndan seçilen beyitler hüsn-i hat ile buluştu.

Hat sanatının önemli isimleri, öğretim görevlilerimiz Ali Toy ve Davut Bektaş’ın öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Bir Gönül Ele Getir” sergisinin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı’nın yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kılıç, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Erol Kılıç, değerli hattatlarımıza ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

“İslam medeniyetinin sesi bugüne taşınıyor”

Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, modern zamanda da üretimi devam eden hat, tezhip, minyatür gibi geçmişten gelen sanatlarımızın İslam medeniyetinin birer taşıyıcısı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“İslam medeniyetinin bu görünüm biçimleri geçmişte olduğu kadar bugün de var olduğu sürece medeniyetimizin bugüne söyleyecek sözü vardır. O yüzden bu sanat alanlarının bugün de üretilmiş her bir örneği, geçmişten bugüne modern dünyaya İslam medeniyetinin sesini, görüntüsünü taşıyan bir katkıdır. Bu salonda bugüne kadar açılmış sergileri hep bu bağlamda değerlendirdim. Bu sergimiz ise benim açımdan hem Yunus Emre vurgusu taşıması hem Ali Toy ve Davut Bektaş hocalarımızın katkılarıyla yapılması hem de hocalarımız ile öğrencilerimizi buluşturması açısından çok kıymetli.”

Lisans ve lisansüstü eğitimi alan 28 öğrencimizin 49 çalışmasının yer aldığı sergide, Yunus Emre Divanı’ndan seçilen beyitler ma’kılî, nesih, rik’a, ta’lik ve divânî yazı çeşitleri ile çalışıldı. Sergide ayrıca Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Öğr. Gör. Ali Toy, Öğr. Gör. Davut Bektaş, Öğr. Gör. Mustafa Eren, Arş. Gör. Halid Dağcı ve Arş. Gör. Betül Sayın’ın da çalışmaları bulunuyor.

“Bir Gönül Ele Getir” sergisi 11 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.