GSF'DEN CUMHURİYETİN 97. YIL DÖNÜMÜNE ARMAĞAN SERGİ

Güzel Sanatlar Fakültesinde dersler veren fotoğraf sanatçısı Mete Yurdaün'ün Yaşam/Doğa ve Manzara konulu fotoğraflarından oluşan dijital sergi 29 Ekim'de açıldı. 

Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümüne ithaf edilen sergi, tüm dünyadan eşsiz görüntüler sunuyor. Aladağlar'dan Manavgat'a, Kapadokya'dan Şavşat'a, Seferihisar'dan Meke Gölüne... Sergide, Türkiye'nin farklı noktalarındaki doğal güzelliklerin yanında, ülke dışından da geniş bir yelpazede yaşam, doğa ve manzara fotoğrafları yer alıyor. Sanatçı, Fas’ın turuncu Merzifo çölünden Gürcistan’ın Uşguli bölgesindeki karlı Kafkas dağlarına, Nepal’de Budizmin öne çıkan hikâyelerinden Kamboçya’daki yaşama, Pokhora’daki kayıkların rengârenkliğinden Tayland’ın Yüzer Çarşı’sına kadar uzanıyor. Biber ve tütün tarlalarında çalışan kadınların yaşamı ve yöre insanının portre fotoğrafları da serginin bir başka parçasını oluşturuyor.

Mete Yurdaün, siyah beyaz fotoğraflarda genellikle klasik S/B anlayışı dışında kontrast ağırlıklı S/B fotoğrafları tercih ediyor. Bütün bunları kadraj karelerinde toplayıp çeşitli ülkelerin kültürlerini ve coğrafi yapılarını sunarak izleyicileri oralara götürmek, hatta kendilerini vizörün arkasında hissetmelerini sağlamak sanatçının başat dileği gibi görünüyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı tarafından projelendirilen ve GSF sergiler sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sabriye Hilal Arpacıoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen serginin dijital tasarımı Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dicle Yıldırım’a ait. Birkaç istisnası dışında sanatçının son 4 yıl içindeki çeşitli yurt içi ve yurt dışı gezilerinden derlenen 39 fotoğraftan oluşan dijital sergi, 30 Kasım 2020'ye kadar fsm.edu.tr'de ziyarete açık olacak.

Sergiyi gezmek için tıklayınız.