Üniversitemiz Ünlü Sanatçı Dürdane Ünver’i Ağırladı

Türkiye’nin Katı’ dalındaki usta sanatçılarından Dürdane ÜNVER,  Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 26.03.2014 Çarşamba günü saat 14:00’te “Kağıt Oymanın Dünya Serüveni ve Katı ’” konulu bir konferans verdi. Kandilli  Yerleşkemizdeki  Konferans Salonunda  düzenlenen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof.Dr. Hüsrev SUBAŞI, Maltepe Üniversitesi Astrofizik öğretim üyesi Çağ Üniversitesi eski dekanlarından  Prof.Dr. Mehmet Emin ÖZEL, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Y.Doç.Dr.M. Aykut ÖZBAY,  Fakülte öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile İstanbullu sanatseverler katıldı. 

Çini Sanat Dalı öğretim üyesi Y.Doç.Dr.Latife AKTAN ÖZEL’in davetiyle kürsüye gelen Konferans konuğu Dürdane ÜNVER Hanımefendi, unutulmuş Klasik Osmanlı sanatlarından “Katı’” adıyla bilinen kağıt oyma sanatı hakkında seçme görseller eşliğinde tarihî ve teorik bilgiler verdi. Katı’ sanatı’nın diğer dünya kültürleri arasındaki yerine de temas ettikten sonra, Türk katı’cılığı hakkında müze ve kütüphanelerden seçilmiş güzel örnekler ışığında bilgi ve görüşlerini sundu.   Bir buçuk saat kadar süren konferans, dinleyiciler tarafından yöneltilen sorulara verilen cevapların ardından sona erdi.

Daha sonra Sayın Ünver’in eserinden oluşan serginin açılışına geçildi. Üniversitemizin Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ümit D. ARINÇ, kısa bir tebrik ve teşekkür konuşmasından sonra katlılımcı misafirlerle birlikte açılışı gerçekleştirdi.  Sergilenen eserler hakkında teknik bilgiler veren Dürdane Ünver, açılışa katılanlarca büyük ilgi gördü. Daha sonra Rektör yardımcısı Prof. Arınç, Dekan Prof. SUBAŞI’nın da iştirakiyle sergideki ziyaretçilere ikramda bulunuldu.

Katı’ Sanatı Sergisi’ndeki birbirinden güzel eserler, 9 Nisan akşamına kadar mesai günlerinde saat: 09.00-18.00 arasında İstanbullu sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.