Üniversitemiz Kuveyt’te İslam Sanatları Festivaline Katıldı

Kuveyt’te Vakıflar Bakanlığına bağlı olarak Kuveyt Büyük Camii ve Külliyesi binalarında faaliyet gösteren Kuveyt İslam Sanatları Merkezi’nce geleneksel biçimde her yıl düzenlenen Uluslararası İslam Sanatları Festivali’ne Türkiye’den davet edilen Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.M.Hüsev Subaşı ile  Öğretim Üyeleri Hattat ve Restoratör Mimar Ali Toy ve Hattat Davut Bektaş Festival kapsamında düzenlenen uluslararası sergiye eserleri ile katıldılar. Festivalin bu yılki teması iki konu üzerinde gerçekleşti: 1. Dokuma Sanatı ve Seccadeler, 2. Hat Sanatı. 
 
Dekan Prof. Dr. M. Hüsev Subaşı, hattat mimar Ali Toy ve hattat Davut Bektaş verdikleri konferanslarda Türk hattatlığını tanıttılar. Bu alandaki tecrübeleri katılımcılarla  paylaşıldı. Konferanslar Kuveyt’teki akademik çevreler, sanatçılar ve ülke dışından gelen katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. 
 
Daha önce İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Fakültemizi ziyaret eden Kuveyt İslam Sanatları Merkez müdürü Fareed Ali ile Üniversitemiz ve Merkez arasında lisans ve lisansüstü eğitim, karşılıklı ve birlikte sergi, konferans, sempozyum ve yayın işbirliği imkȃnlarının geliştirilmesi konusu etrafında görüş teatisinde bulunuldu.