Sharjah Üniversitesinde Geleneksel Türk Sanatları Sergisi
Sharjah Üniversitesi ile üniversitemiz arasında imzalanan ikili protokol çerçevesinde bu üniversite tarafından yapılan resmi davetle Güzel Sanatlar Fakültemizce bir sergi düzenlendi. Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Hikmet Özdemir, GSF Dekanı Prof.Dr.M.Hüsrev Subaşı, öğretim elemanları Davut Bektaş, Ali Toy ve uzman Mustafa Parıldar ile küratör Hasan Gökbulut’un oluşturduğu heyet, öğretim elemanları ve öğrencilerimize ait Hat, Tezhip, Katı’ ve Çini konulu 42 eserle birlikte 19 Nisan 2013 akşamı THY uçağıyla İstanbul’dan hareket etti ve 5 saat sonra Dubai havaalanında Sharjah Üniversitesi Rektörlüğü elemanlarınca karşılandı. 

21 Nisan 2013 günü sabah saat 10.00’da üniversitemizi temsilen Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Hikmet Özdemir ile Sharjah Üniversitesi adına Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hamid Al-Naimiy, öğretim elemanları, öğrenciler ve basın mensuplarından oluşan kalabalık bir katılımcı huzurunda serginin açılışını yaptılar. Prof. Subaşı sergide yer alan eserleri protokole tanıttı. Bu arada GSF’mizi ve sergideki eserleri anlatan bir sinevizyon sunumu da açılışa eşlik ediyordu. Eserler, katılanlarca ilgi ve beğeni ile izlendi. 

Sergilenen çalışmaları Türkçe ve Arapça olmak üzere iki dilde de tanıtan ve Sharjah Üniversitesi tarafından a4 boyutlarında iyi kalite ile basılmış bulunan Sergi Kataloğu sanatseverlere dağıtıldı. Açılış,  sesli ve yazılı yerel medya tarafından da ilgi ile takip edildi. Akabinde kokteyle geçildi. 22 ve 23 Nisan 2013 günleri farklı zamanlarda Prof. Subaşı ve uzman M. Parıldar tarafından Sergi Salonunda “Hat Sanatı” konulu Work Shop yapıldı.

Bir yandan da üniversite adına nezaket ziyaretlerinde bulunuldu. Sjarjah emiri Dr. M. el-Kasımi Ekselanslarının Bürosu, Sharjah Üniversitesi Rektörlüğü, Rektörlük Müsteşarlığı, Üniversite Genel Kütüphanesi, S.Ü. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı, GSTF binasındaki Ahşap ve Baskı Atölyeleri ve Fakülte Kütüphanesi bunlar arasında sayılabilir. Sharjah İslam Eserleri Müzesi ile Kültür Köyündeki “Sharjah 2013 Kültür ve Sanat Bianeli” de gezildi. Özellikle Büro, Rektörlük ve Müsteşarlık ziyaretlerinde iki üniversitenin işbirliği imkȃnları üzerinde görüşmelerde bulunuldu. 24 Nisan 2013 sabahı THY ile İstanbul’a dönüldü. 
Fakülte olarak katıldığımız bu ilk yurtdışı sergimizin, iki üniversite arasındaki protokol amaçlarına uygun biçimde münasebetleri geliştirmeye katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz.