Öğrencimizin Başarısı 2018 Troia Afiş Yarışması
14 Aralık 2018

“2018 Troya (Troia) Yılı” konulu “Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması”

Çanakkale ilinde yer alan Troya (Troia) Ören Yeri, 1996 yılında Milli Park olarak ilan edilmiş ve 1998 yılında da UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.

Dünya kültür tarihinin en değerli miraslarından biri olan Troya (Troia) Ören Yeri’nin sadece kalıntıları ile değil yerel turizmin tüm unsurlara hitap edecek alt yapısı ile dünya çapında bir cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Dünya genelinde birçok ülkenin temel eğitim müfredatına giren İlyada ve Odesa Destanı ile Troya (Troia) Ören Yeri’nin, tarih, kültür ve eğitimin yanı sıra edebiyat, dans, sinema ve plastik sanatlar gibi alanlarda da tüm dünyada karşılığı olan evrensel bir marka değeri olması hedeflenmektedir.

Söz konusu yarışma neticesinde gerçekleştirilen sergi, 9 Ekim 2018 tarihinde Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde seçici kurul tarafından belirlenen afiş tasarımlarından oluşturulmuştur.

 sergide Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Banu Acar'ın yaptığı afiş çalışması mansiyon ödülü almak üzere seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.