''Mührü Süleyman'' Minyatürüne Ödül

5 Kasım 2017

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarımızı dinamik ve güncel tutmak amacıyla düzenlediği “19. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması”nda, Geleneksel Türk Sanatları Minyatür atölyesi öğrencimiz Aişe Nalan Özdoğan “Mührü Süleyman” eseriyle Minyatür alanında ödüle layık görüldü.

Türk süsleme sanatlarına çağdaş ve güncel boyut kazandırarak günümüzle buluşturmayı hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu alanda eser veren sanatçıları, gelenekten yararlanarak üretmeye özendirmek ve sanatçıların son yapıtlarını bir arada sergilemek amacıyla 1986’dan beri iki yılda bir “Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması” düzenliyor. Yarışma, “Hüsn-i Hat”, “Tezhip”, “Minyatür”, “Çini Deseni”, “Ebru”, “Kalemişi” ve “Katı’ ” alanında üretim yapan sanatçıların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Öğrencimize başarı ödülü

Bu yıl başarı ve sergileme kategorilerinde iki ayrı ödülün verildiği yarışmada Aişe Nalan Özdoğan, Minyatür alanında başarı ödülüne layık görüldü. Başarı ödüllerinde her daldan 3’er esere 10 bin TL ödül ile başarı belgesi, sergileme ödüllerinde ise her daldan her bir eser için 500 TL ile katılım belgesi verildi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlimiz Betül Bilgin’in öğrencisi olan Aişe Nalan Özdoğan, “Mührü Süleyman” minyatürünü noktalama, tarama, suluboya ve akrilik teknikleriyle oluşturdu. 

“19. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı tarihi Bakanlık tarafından daha sonra ilan edilecektir.