Kutlu Doğum Konseri

29 Nisan 2015

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 14. Kandilli Konseri Kutlu Doğuma ithaf edildi.

Klasik Türk ve sanat müziğimizin seçkin örneklerinin sunulduğu Kandilli Konserleri’nde bu ay Hz. Muhammed’in doğumuna özel ilahiler seslendirildi. Hulusi Yücebıyık’ın sanat danışmanlığında hazırlanan Kutlu Doğum programı, Yunus Balcıoğlu, Enes Ergür, Hadi Duran ve Murat Taştekin'in solistliğinde gerçekleşti. Konserin birinci bölümünde Zekai Dede, Hafız Şevket Efendi, Zeki Altun gibi isimlerden ağırlıklı olarak hüseyni ve saba makamlarında; ikinci bölümde ise hüzzam, segâh, rast makamlarında ilahiler icra edildi.

Konser, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı tarafından da takip edildi.