Klasik Sanatlar Dijital Teknoloji ile Buluşuyor

14 Kasım 2019

Üniversitemizin ortaklığında Pendik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi 29 Kasım’da açılıyor. Merkezde, sanal gerçeklik müzesi, kütüphane ve sanat atölyeleri yer alacak.

Pendik Belediyesinin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklenmeye değer görülen projesi Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi, Üniversitemiz, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Klasik Türk Sanatları Vakfı ortaklığında hayata geçiriliyor. Güzel Sanatlar Fakültesinin koordinatörlüğünde kurulan Merkez içerisinde klasik sanat eserlerinin sanal gözlüklerle izlenebileceği sanal gerçeklik müzesi, kütüphane ve sanat atölyeleri yer alacak. Neyzen Tevfik Sanat Evi’nde hizmet verecek merkezin açılışı 29 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Ücretsiz olarak verilecek sanat kursları ve atölye çalışmalarında hat, tezhip, ebru, minyatür ve çini sanatlarında, sanat çalışmalarına devam eden en az 2 yıl deneyimli yarı profesyonel kursiyerler katılabilecek. Proje kapsamında açılacak merkezde 12 farklı sanat dalında (hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, katı, cilt, kalemişi, sedef kakma-naht, ahşap sanatları, edirnekari, halı-kilim) usta sanatçıların eserlerinin bulunduğu sanal müzeler ziyaret edilebilecek.  Merkez içerisinde yer alacak kütüphane ise Türkiye’nin ilk Klasik Sanatlar Tematik Kütüphanesi olacak. Kütüphanede klasik sanatlara dair seçkin eserler yer alacak.

Detaylı bilgi ve kurs başvuruları için: https://bit.ly/33HufBv