''Harfler Seni Andı / 3'' - Sergi Açılışı

21 Kasım 2018

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin Hz. Peygamber’e hürmetlerin sanatla dile gelmiş hali “Harfler Seni Andı Sergisi”, bu yıl üçüncü kez sanatseverlerle buluştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü hat sınıfı öğrencilerinin, bölüm hocaları Ali Toy ve Davut Bektaş rehberliğinde hüsn-i hat ile yazdıkları manzum ve mensur metinlerden oluşan levha boyutundaki eserleri Kandilli Yerleşkesinde sergileniyor. Daha önce aynı isimle açılan iki sergide farklı öğrencilerin çalışmaları sergilenmişti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı’nın takdimiyle, Rektör Vekili Prof. Dr. Fahameddin Başar ve Prof. Dr. Sadettin Ökten’in katılımıyla yapılan açılış töreninin ardından öğrenciler eserleriyle ilgili ziyaretçilere bilgi verdi. Celi sülüs, celi ta’lik, nesih, sülüs, divani ve rık’a yazı türlerindeki öğrenci çalışmalarından oluşan sergi 5 Aralık’a kadar Kandilli Yerleşkesinde ziyarete açık olacak.  

Sergide eserleri bulunan öğrenciler: Aysun Savaş, Ayşe Sayın, Betül Sayın, Hakan Arslan, Halil İbrahim Yıldırım, İzzet Elitaş, Mahfuz Zennun, Meryem Nurulzi, Müşerref Özdemir, Nurullah Özdem, Osman Çiçek, Safiye Bayuk, Senem Demirci, Simanur Uzun, Sümeyra Dursun, Tuğba Üveysuna, Zeynep Doğruyol.