Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Öğrencilerimizle Özçelik Mücellithanesi’ndeydik
29 Aralık 2016

Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerimizle katalog, dergi, afiş, insert, broşür, çanta ve bloknot gibi baskı ve baskı sonrası hizmetler veren Yeditepe Ofset Özçelik Mücellithanesi’ni ziyaret ettik.

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü işbirliğiyle 7 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen iş sahası gezimizde öğrencilerimiz 4 renk ofset baskı makinasının işlevi, istiflenmiş baskılı kağıtların selefonlanması, baskıda kullanılan mürekkepleri ve istiflenmiş kağıtların giyotin makinesinde kesimi işlemlerini yerinde görme imkanı buldular.

Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Remzi Oğuz Yılmaz ve Araştırma Görevlisi Amine Refika Zedeli’nin katıldığı gezimizin ikinci kısmında ise mücellithaneye geçildi. Dergi ve katalog oluşumu işlemlerini çalışma esnasında gören öğrencilerimiz, katlanmış sayfaların üst üste doğru sırada getirilerek dergi için hazır hale getirilmesini incelediler. Baskı esnasında karşılaşılan sorunları gözlemleyen öğrencilerimiz, tasarım yaparken dikkat edilmesi gerekenleri yetkililerin açıklamalarıyla analiz ettiler.