Güzel Sanatlar Fakültemiz “Bengü Çiçekleri” Panosuyla Çini Sanatında Bir İlke İmza Attı.
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Latife Aktan Özel ve Çini Sanat Dalı lisansüstü öğrencileri Nazan Ilgaz, Elif Tuğçe Savan, Yasemin Acar Kara, Zeynep Ertürk ve Hayriye Özcan tarafından, çinide kabartma elemanları kullanım ve uygulaması esnasında sır ve yapıştırma tekniği ile “ Bengü Çiçekleri” panosu üretildi. 
 
Öğrencilerin kendilerini ifade ettikleri Safran, Gelincik, Yasemin, Zambak ve Müge çiçeklerine katman oluşturmak üzere yer verilen esere, kısa ömürlü çiçeklerin, uzun süreli bir yaşama ulaşmasını ifade etmesi düşüncesiyle, sözlük anlamı ‘sonsuzluk’ olan “Bengü Çiçekleri” adı verildi. “Bengü Çiçekleri” üretimi sırasında şimdiye kadar denenmemiş bir teknik olan “Katmanlı Çini” tekniğiyle, 3. boyutu oluşturulan motifleri yapıştırma yöntemi keşfedildi ve kabartma motifler “sır” kullanılarak esas yüzeye yapıştırıldı.
 
Özel, “Öğrenciler çiçekleri kalıplarda üretip, bisküvi pişiriminden sonra renklendirerek karoların üzerine sırla yapıştırdılar. Çini sanatında ilk defa kullanılan teknikle çiçekler bir katman oluşturacak şekilde, sırla esas tasarıma monte edilerek ölümsüzleştirildi. Bu sebeple panonun adını Bengü Çiçekleri koyduk.” dedi.