Geleneksel Sanatlar Açık Oturumundaydık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaygın bir eğitim planlaması çerçevesinde yıllardır sürdürülen İstanbul Meslek Edindirme Kurslarının İhtisas Birimince Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezinde akademisyen ve sanatçıların katıldığı Geleneksel Sanatlar konulu bir açık oturum düzenlendi. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Savaş Çevik, Tezhip sanatçıları Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürümüz Y.Doç.Dr. Mustafa Nasuhi Çelebi ve Mamure Öz, aynı zamanda Kalemkâr Y.Mimar M.Semih İrteş, Minyatür sanatçıları 

İSMEK Minyatür Zümre Başkanı Taner Alakuş ve Günseli Kato ile Ebru Sanatçıları Alparslan Babaoğlu ve Ayla Makas bu açık oturumda konuşmacı olarak yer aldılar. İSMEK Hüsn-i Hat Zümre Başkanı Y.Doç.Dr. Savaş Çevik’in moderatörlüğünde sabah 10:00’da başlayıp 17:00’ye kadar süren ve iki oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda, Geleneksel Sanatlarımızın eğitiminde yaşanan sorunlar, usta-çırak ilişkisi, araç-gereç-malzeme sorunları, geleneksel ve modern yönelişler, geleneksel sanat kültürünün bugünü ve yarını, restorasyon ve konservasyon sorunları, telif haklarında yaşanan hukukî ve ahlakî sorunlar gibi pek çok konu ele alındı. 

Konuşmacıların her biri kendi alanlarında karşılaşılan problemleri gündeme getirerek kah çözüm önerileri çerçevesinde düşüncelerini dile getirdiler, kâh problemlere çözüm aramak için konuyu kamuoyuyla paylaştılar. Kalabalık bir sanatçı kitlesince takip edilen oturumda zaman zaman dinleyiciler de görüş ve düşüncelerini ifade fırsatı buldular.