FSMVÜ | GSF FOTOĞRAF ÖĞRENCİLERİNİN RASATHANE GEZİSİ
GSF FOTOĞRAF ÖĞRENCİLERİNİN RASATHANE GEZİSİ

Güzel Sanatlar Fakültemizin Dijital Fotoğraf Dersi öğrencileri Öğr. Gör. Abdüsselam FERŞATOĞLU ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne bir etüd ziyaretinde bulundular. Teleskoplarda kullanılan mercekler ve Astronomi fotoğrafçılığı konuları etrafında kurum yetkilisi Hülya YEŞİLYAP Hanımefendi’den bilgi aldılar. Bu vesile ile YEŞİLYAP, Rasathane’nin kuruluşu, Fatin GÖKMEN Hoca ve Türkiye’deki diğer rasathanelerde kullanılan teknolojiler hakkında öğrencilerden gelen sorulara detaylı cevaplar verdi. Etüd gezisi, astronomi ve mercekler konulu zengin sohbetin sonunda öğrencilerin tarihî Rasathane’nin iç mekânında çekindikleri bir hatıra fotoğrafı ile sona erdi.