Fuat Sezgin Anısına Kırgızistan’da Dönüşüm Sergisi

29 Nisan 2019

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri” kapsamında düzenlediği “Dönüşüm” isimli uluslararası karma sergi, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nün katkılarıyla 29 Nisan’da Kırgızistan’da açıldı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Cengiz Aytmatov Kampüsü Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergiye Üniversitemizi temsilen Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Amine R. Zedeli katıldı. Zedeli’nin de eserlerinin bulunduğu sergide Türkiye’den birçok sanatçı yer alıyor.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmirzayev ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Anarberk İbrayev’in birlikte kestiği açılış kurdelesinin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Balcı, iki üniversite arasındaki ortak etkinliklerin arttırılması temennisinde bulundu.

“Dönüşüm” sergisi 17 Mayıs’a kadar açık kalacak.