Güzel Sanatlar Fakültesi Sanatsal Gezi Turları
22 Aralık 2017

“Seeds grow…The crowd will have its way, eventually.”

" Çekirdekler büyür.. Er geç kitleler yolunu bulur..."

Ai Weiwei

Eskiden Çin hanedanına porselenler yapan bir köy ve 1600 sanatçı...
2.5 yıl boyunca 100.000.000 porselen ay çekirdeği boyadılar, sırladılar ve fırınladılar.

Bir yanda Çin’in müthiş üretim gücünün ne kadar ucuz yollarla tüketildiği, bir yanda ise bireyin kıymetini anlatmaya çalışan Ai Weiwei. Her bir çekirdek birbirine ne kadar benzese de, bir o kadar farklılar. Onları üreten 1600 sanatçı gibi; Çekirdekler büyür, kalabalık yolunu bulur.

Güzel Sanatlar Fakültesi etkinliği olarak yaptığımız gezi,  Sakıp Sabancı Müzesinde bulunan Ai Weiwei sergisi,  Beşiktaş’ ta gerçekleşen  sanatçı Füreya Koral’ın Çini ve Seramik Eserler Sergisi ve akabinde de Dolmabahçe Sarayında bulunan Resim Heykel Müzesi gezisinden oluşmaktadır.

Çarşamba günleri fakültede ki farklı öğrenci grupları ile yaptığımız bu etkinlikte; 3 kültürel mekanı, çok zengin içerikleriyle aynı gün içinde görmemizi sağlayan gezinin mimari sevgili hocamız ve dekanımız Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’na fakülte öğrencileri ve araştırma görevlileri olarak teşekkür ediyoruz.

Arş. Gör M. Halid Dağcı