Arşivde kalmış ebru eserleri gün yüzüne çıkarıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarından ebru sanatçısı Ayşe Sözdemir Aşlamacı’nın eserlerinden oluşan “Arşivden Sanata” Dijital Ebru Sergisi, 12 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında dijital ortamda izleyiciyle buluşuyor.

Sanatçı, üç yıllık akademik bir çalışmanın neticesinde Osmanlı devlet arşivlerinin derinliklerinde gizli kalmış ebru eserlerini gün yüzüne çıkardı. Geçmiş asırlara ait eşsiz güzellikteki orijinal çalışmalardan esinlenerek yapılan ebrular bir dönemin sanat ve estetik anlayışına da ışık tutuyor. Orijinal eserlerden esinlenerek yapılan çalışmaların dışında, replika çalışmalar serginin bir başka parçasını oluşturuyor.

On beş orijinal, on beş replika, on yedi eski eserlerden esinlenerek üretilmiş sanatçıya ait toplam kırk yedi eserden oluşan ve detaylı akademik bir çalışmanın ürünü olan sergi, 12 Şubat 2021’e kadar gsf.fsm.edu.tr adresinde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı tarafından projelendirilen ve GSF sergiler sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sabriye Hilal Arpacıoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen serginin dijital tasarımı Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dicle Yıldırım’a ait.

Sergiyi gezmek için tıklayınız.