Sürreal Fotoğraflardan Oluşan Çarpıcı Bir Dünya
1 Aralık 2017

30 Kasım 2017

Güzel Sanatlar Fakültesi, dijital manipülasyon tekniği ile ses getiren fotoğraflar ortaya koyan dijital sanatçı Hüseyin Şahin’i ağırladı.

Doğa, eşya, insan ve teknolojiyi bir araya getirerek hazırladığı çalışmalarıyla adeta masal diyarlarından fırlamış gibi görseller sunan sanatçı, sosyal medyada hayli beğenilen çalışmalarına nasıl başladığının öyküsünü Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerine anlattı.

Asfaltta yüzen bir kayık!

Dijital sanatın genç temsilcisi Hüseyin Şahin, sürreal fotoğraflarla oluşturduğu çarpıcı bir dünyanın içinden, kâh kurtların çektiği nostaljik bir tramvay, kâh asfaltta yüzen bir kayık, kâh gerçek bir evi sırtında taşıyan bir kaplumbağa ile sesleniyor. Tek karede yan yana, üst üste gelmesi pek tasavvur edilmeyen objeleri, canlıları iç içe geçirerek fantastik bir dünya sunuyor.

Her zaman özgün işler ortaya koymayı amaçladığını belirten Hüseyin Şahin, çok çeşitli denemelerin ardından ortaya çıkardığı yeni şeyleri sevdiğini aktardı. Tasarımlarını dinleyicilerle paylaşan Şahin, etrafta olup biten her şeyin; bir filmin, bir müziğin, bir kitabın tasarımlarına ilham olduğunu söyleyerek, öğrencilere hayata dair pratiklerde seçici ve dikkatli olmaları gerektiğini önerdi. Fotoğraf uzmanlığı ve sanat yönetmenliği gibi çeşitli kreatif pozisyonlarda çalışan Şahin, küçük yaşlardan itibaren tutkunu olduğu fotoğrafa dair çalışmalarını sosyal medyada paylaşmasının ardından geniş bir kitle tarafından desteklendiğini ve bu sayede zevk aldığı işi freelance olarak yapma imkânı bulduğunu, birçok sergi teklifi aldığını ifade etti.

Konferans, Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıç’ın, Hüseyin Şahin’e hediye takdimiyle sona erdi.