Fakültemiz; evrensel düşünceye sahip içinde yaşadığı toplumun kültür ve tarih değerlerine bağlı, çağdaş ve özgür düşünen ve öğrenciyi merkeze alan bir eğitim anlayışına sahiptir.

Amacımız, araştıran, koruyan, sorgulayabilen, evrensel ve milli mirasa yeni soluklar getirebilecek bilgi ve beceri birikimine, ufka ve özgüvene sahip sanatkârlar yetiştirmektedir. Hedefimiz, uluslararası düzeyde tercih edilen, sanatın toplumda etkin konuma gelmesinde öncülük eden, yetiştirdiği bireylerle estetik duyarlılığı ve ona kaynaklı eden sevgi ve hoşgörü toplumda yaygınlaştırarak alanında sosyal sorumluluk üstlenen, böylece ülke ve dünya kültürel kazanımlarına katkıda bulunan bir eğitim ve öğretim kurumu olmaktır.

2010’da bu amaçlar doğrultusunda kurulan, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile kapılarını açan Fakültemiz, bundan bir yıl sonra Grafik Tasarım Bölümünü kurarak yoluna devam etmektedir. Bunu Koruma ve Restorasyon, Türk Musikîsi, Cam ve Seramik ve Fotoğraf gibi yeni bölümlerin açılışı izleyecektir.

Öngörülen YGS puanı ile girdikleri Yetenek sınavında başarılı bulunan ve Fakültemizde eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler için 8 yarıyıl sürecek olan lisans eğitim süreci başlamakta ilk yıl Temel Sanat Eğitimi alan öğrenci Hat, Tezhip, Minyatür, Cilt, Çini, Halı Kilim Dokuma sanat alanlarından birini seçerek bu dalda 6 yarıyıl atölye eğitimi almakta her yıl hocalarının destek ve himayesinde bitirme ödevi hazırlayarak lisans eğitimini tamamlamaktadır.

Alanlarında yakaladıkları başarı ile belli bir düzeye yükseltebilen öğrenciler, isterlerse ikinci ana dal programına kayıt yaptırabilmektedirler.

Gerek lisans gerekse yüksek lisans ve sanatta yeterlilik öğrencileri, yetenek giriş sınavındaki başarıları ölçüsünde üniversitemiz %100 ve %50 oranında burslarla ödüllendirilmektedirler.

Önümüzdeki dönemde (2019-2020) bu koşullar çerçevesinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne Özel Yetenek Sınavı ile 35, Grafik Tasarım Bölümüne de TM3 puanı ile 50 öğrencinin alınması planlanmaktadır. Fakültemizin ilgili bölümleri her yıl yatay geçişle belli kontenjanlarla dışarıdan öğrenci de kabul etmektedir.

Lisansüstü Eğitim Enstitümüz 2010 yılında Geleneksel Türk Sanatları (Hat, Tezhip, Minyatür, Cilt, Çini, Halı Kilim Dokuma) Anasanat Dalında başlattığı Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik Programlarında ise(Temmuz 2019) tarihi itibariyle 137 öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. 2019 Temmuz’unda boş kalan kontenjan olan alanlarda Enstitümüzce açılan Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik programlarına mülakatla yeni öğrenci kabul edilecektir.

İstanbul'un merkezinde Gülhane Yerleşkemiz, seçkin eğitim kadrosu, güzel programları ve güzide ortamı ile sizleri beklemektedir.